26 feb 2016
thumbnail

MOBILRA OPTIMALIZÁLT WEBOLDAL – MIÉRT IS FONTOS?

Mert ebben a rohanó világban már az emberek 30-40 % nézi mobiltelefonról tabletről a weboldalakat és webáruházakat. Az okostelefonok és tabletek terjedése megállíthatatlan; egyre több ügyfél érkezik a weboldalra valamilyen mobil eszközről. Ha egy cég nem tart lépést a kor kihívásaival, potenciális vásárlókat veszít! Mai világban a mobil eszközök forradalmát láthatjuk magunk körül.
Lassan már csak az irodákban maradnak meg a régi asztali gépek, bár már ott is egyre gyakrabban laptopot kapnak a munkavállalók.
Egy-két éven belül többen fogják a honlapokat látogatni mobil eszközökről, mint számítógépekről.

Még fontosabb a mobilbarát megjelenés májustól.  A Google a mobilbarát weboldalakat előnyben részesíti a találati listán. Igy garantáltan érdemes foglalkozni amobil weboldal készítéssel és meglévő weboldalak mobilra optimalizálásával azok számára akiknek még nincs weboldaluk vagy nem mobilra optimalizált.

Valljuk be őszintén, hogy nincs annál bosszantóbb, mint amikor rákeresünk valamire és az nem megfelelően jelenik meg a mobilunkon. Véleményem szerint a jövőben ez a szabály még tovább fog erősödni és egy idő után a mobil találati listákról el fognak tűnni a nem mobil barát weboldalak.

A weboldalam mobilbarát? Hol tudom megnézni?

Google Mobilbarát tesztoldalán lehet ellenőrizni az oldalunk mobilbarát értékelését, de amennyiben rendelkezünk Search Console eléréssel, akkor a Keresési Forgalom menüpontja alatt a mobilos használhatóságnál is találhatunk plusz információkat.

renatinyo

Write a Reply or Comment